Backnejlika

backnejlika

Backnejlika - Tätt mattbildande med ceriseröda blommor. En myckettålig art, ypperlig för stenparti och kanter lavorodacasaonline.infor första året vid tidig sådd.O - Dianthus deltoides 'Brilliant'. Dagens nejlika är en riktig liten buse. Backnejlikan gillar att självså sig, mycket och gärna och överallt, helst där det är torrt och väldränerat. I början är den egenskapen väldigt trevlig, men när man upptäcker att ens små söta lite mer försynta växter i närheten har blivit intrasslade i mängder av. Backnejlika. Dianthus deltoides. Familj: Nejlikväxter – Caryophyllaceae; Växtform: Flerårig ört. Höjd: 10–30 cm. Med jordstam. Stjälk krypande–uppstigande, finhårig, fårad. Blomma: Radiärsymmetrisk, 1,5–2 cm bred, purpurröd (sällan ljusröd eller vit) med mörkare ränder eller prickar, 5-talig. Kronbladens spets tandad.

Backnejlika - kulturledare med

Backnejlikan växer som en matta, med förvånansvärt djupa rötter. Den enda sort jag minns; st plantor, var  den jah fick med hem Diantus Superbus, som är finflikig och rosa. Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. För oss som gillar lite vajande känsla någon gång ibland, trots att man har det knastertorrt och soligt. Hybrider mellan backnejlika och knippnejlika förekommer och man har också påträffat korsningar mellan backnejlika och praktnejlika D. Oskaftade, linjära, nästan barrlika, fint tandade. backnejlika

Backnejlika - med

Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Här hittar du skötselråd, tips och artiklar om växter för hem och trädgård från oss på Blomsterlandet men även från andra besökare i forumet. Den är vanligt förekommande vild i Sverige men också vanlig trädgårdsväxt med flera färgvariationer som erhållit sortnamn. Backnejlika är en flerårig, lågväxande, ofta krypande, ört med enkla eller löst tuvade stjälkar. Backnejlika är ganska lik den ovanliga arten knippnejlika D. Då tjuvar jag tråden och lägger in en bild på den här. Liten såpnejlika Saponaria ocymoides.

Backnejlika Video

Besöksplats Hercules

0 kommentarer